Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو گفت: مردم داروهای تاریخ گذشته منازل را جمع آوری و به داروخانه ها تحویل بدهند.

نوشین محمد حسینی روز شنبه در نشست خبری مجازی به مناسبت پویش ملی دارو زباله نیست ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ افزود: دارو زباله نیست و نباید افراد داروهای تاریخ گذشته را در سطل زباله بیاندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

فروش بدون نسخه آنتی‌بیوتیک‌ها ممنوع!

وی با تایکد براینکه داروهای تاریخ گذشته نباید دور انداخته شود، گفت: مردم داروها را در بسته ای جمع آوری کرده و در اختیار داروخانه ها قرار دهند زیرا امسال با کمک همکارانمان که دوستدار محیط زیست هستند، این امکان فراهم شده تا داروهای تاریخ گذشته توسط باکس هایی از داروخانه ها جمع آوری و توسط شرکت های امحا کننده دارو بی خطر شده و از طریق علمی دفع می شوند.

حسینی تاکید کرد: ۲۵ میلیون خانواده ایرانی داریم اگر هر خانواده ۱۰۰ گرم دارو وارد طبیعت کنند بالای ۲۵ هزار تن می شود که برای طبیعت ضرر دارد و با پویش دارو زباله نیست باید به مردم آموزش دهیم که آنها را جمع آوری کرده و به داروخانه ها تحویل دهند.

این مقام مسوول تصریح کرد: در پویش های قبلی آموزش های کامل را ارایه دادیم که داروهای بی خطر و خطرناک کدامند، آنتی بیوتیک ها از جمله داروهایی بوده که برای سلامت خطرآفرین هستند و اگر منطقی تجویز و مصرف شوند نباید دور ریز داشته باشیم.

به گفته حسینی، آنتی بیوتیک ها باید به اندازه نیاز بیمار توسط پزشک تجویز شود و اگر به دلیل حساسیت دارویی، ناقض ماندن دوره درمان و غیره در منزل وجود داشته نباید در سطل زباله انداخته شود زیرا از طریق آب های زیر زمینی به چرخه زندگی برگشته و مقاومت میکروبی ایجاد می شود.

وی افزود: مقاومت میکروبی باعث طولانی شدن درمان بیماریهای عفونی شده و حتی امکان درمان هایی مانند پیوند و شیمی درمانی را کمتر می کند و به هیچ عنوان داروها را مردم در زباله نیاندازند زیرا سرطان نزا بود و از طبیعت حذف نمی شوند.

حسینی ادامه داد: به عنوان مثال هورمون ها از جمله داروهایی بوده که اگر بی رویه مصرف و دور ریخته شوند به چرخه طبیعت بازگشته و مشکلات جدی را برای سلامت ایجاد می کنند.

وی از مردم خواست وسایل تیز و برنده مانند سوزن ها، اندازه گیری قندخون و انواع داروها را در یک ظرف بطری ریخته و به داروخانه ها ارایه دهند.

این مدیرکل با اشاره به پویش ملی دارو زباله نیست، گفت: در این پویش که هر سال برگزار می کنیم تلاشمان بر آن است که با آگاهی رسانی درباره نحوه امحاء درست داروها و جمع آوری درست داروهای تاریخ گذشته از ورود به چرخه طبیعت جلوگیری کنیم.

حسینی اظهار داشت: در زمینه پسماندهای دارویی صنایع و داروخانه‌ها با توجه به حضور مسوولان  فنی داروساز، خیالمان راحت است که پسماندهای دارویی خطرناک از این دو طریق وارد سیستم طبیعت نمی‌شود و داروخانه‌ها و همچنین پخش‌ها و صنایع دارویی، داروهایی را که به هر شکلی ناخواسته شده یا تاریخ‌شان گذشته و غیره از سوی شرکت‌های امحاگر بزرگ جمع آوری و بی خطر می شوند تا کمترین آسیب را برای سلامت مردم داشته باشند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1131373 برچسب‌ها دارو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دارو داروهای تاریخ گذشته داروخانه ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۳۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!

به گزارش خبرآنلاین، سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903434

دیگر خبرها

  • حرف زدن درباره کمبود دارو مهم‌تر است یا پوشش کارکنان داروخانه؟/وقتی وزارت بهداشت به جای تامین دارو به چیزهای دیگری فکر می‌کند! (فیلم)
  • جوابیه غذا و دارو در خصوص روغن های تاریخ مصرف گذشته
  • ماجرای محموله روغن آلوده و مسموم و تاریخ گذشته + واکنش وزارت بهداشت
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای