Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی با اشاره به دلایل راه‌اندازی این سامانه اظهار داشت: سه ماه گذشته در بازدیدی که از صرافی‌های میدان فردوسی داشتم شاهد ازدحام و صف طولانی مردم برای خرید و فروش ارز بودم که از همان تاریخ راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی را دنبال کردیم چرا که این زیبنده مردم نیست که در صف خرید ارز بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر از نظر ذخایر ارزی بانک مرکزی وضعیت بسیار خوبی دارد گفت: این زمان حال حاضر جزو بهترین زمان‌های ارزی کشور است و به اندازه کا فی ذخایر اسکناسی داریم.

رییس بانک مرکزی ادامه داد: در این سامانه قرار نیست بانک مرکزی یا دولت عرضه ارز داشته باشد بلکه عرضه کنندگان صرافی‌ها و خود مردم هستند.

صالح‌ابادی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی اتفاق بسیار خوبی در این حوزه محسوب می‌شود گفت: از امروز هر فردی از هر نقطه کشور برای تهیه ارز کافی است که به این سامانه مراجعه و ثبت تقاضا را انجام دهد در مرحله بعدی می‌تواند صرافی مورد نظر و زمان تحویل ارز را تعیین کند و در موعد مقرر ارز تقاضا شده را دریافت کند.

وی ادامه داد:‌افراد می‌توانند امروز تقاضای خود را ثبت کنند و یک ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را تحویل بگیرند. تمام این امکانات باعث می‌شود که افراد برنامه ریزی دقیق‌تری برای تامین ارز مورد نیاز خود داشته باشند و همچنین تقاضا برای ارز شفاف می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برای این سامانه در حال حاضر مصارف 23 گانه تعریف شده است گفت: بنا نیست این سامانه فقط ارز مسافری تحویل و عرضه کند بلکه هر گونه تقاضای و اقعی را پوشش خواهد داد و محدودیتی برای پاسخ دادن به نیازهای واقعی از طریق این سامانه نداریم.

وی افزود: برای مثال دانشجویان برای تقاضای ارز دانشجویی می‌توانند مستندات مورد نیاز را بارگذاری و تقاضای خودرا ثبت کنند و در زمان مقرر ارز مورد نیاز را تحویل بگیرند.

صالح‌آبادی اظهارداشت:‌ کار این سامانه با عرضه ارز مسافری آغاز می‌شود و در ادامه تمام نیازهای واقعی بازار ارز را پوشش خواهد داد و به سایر حوزه‌ها نیز تعمیم پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: البته با راه‌اندازی سامانه برخط متشکل ارز ایران بنا نیست خرید و فروش ارز به صورت فیزیکی ممنوع شود.

وی با اشاره به حجم معاملات ا نجام شده در بازار متشکل ارزی گفت:‌در سال 1400 حجم معاملات در بازار متشکل ارزی 1.6 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته رشد چهار برابری داشته است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به معاملات و حواله‌جات سامانه نیما گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز متعادل است و در سال 1400 حدود 26 میلیارد دلار ارز نیمایی عرضه شده است که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.

وی افزود: از ابتدای سال تا به امروز بانک مرکزی 50 میلیارد دلار برای انواع کالا از جمله کالاهای اساسی تامین ارز داشته است امیدواریم از طریق این سامانه‌ة‌ا به بازار ارز عمق بیشتری بدهیم.

صالح آبادی تاکید کرد:‌ بازار ارز چه در بخش اسکناس چه در بخش حواله برای بانک مرکزی بازار مهمی محسوب می‌شود و متعهد هستیم که بسترهای معاملاتی در این حوزه را شفاف‌تر و قابل دسترس‌تر فراهم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی صالح آباد بانک مرکزی ذخایر ارزی دلار بازار متشکل ارزی سامانه برخط راه اندازی بانک مرکزی مورد نیاز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز گذشته نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و رئیس کل بانک‌مرکزی برگزار شد؛ هدف از برگزاری این نشست بررسی وضعیت سیاست های ارزی دولت سیزدهم در مجموعه بخش های اقتصادی کشور بود.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، در این نشست اعضای کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، مخبر معاون اول رئیس جمهور و حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشتند و در مورد شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای مرتبط با انتقال سیاست های ارزی در طول ۲ سال اخیر به بیان نکاتی پرداختند. همچنین ضمن‌ بررسی شاخص های مثبت همانند نرخ رشد و نرخ تورم و نقدینگی به اهم مشکلات مربوط به سیاست ها اشاره کردند.

در این نشست وضعیت تراز تجاری، افزایش نرخ تورم کالاهای اساسی و غیر اساسی، قاچاق، وضعیت تولید کالاهای اساسی در داخل کشور و شاخص سرانه مصرف واردات کالاهای اساسی مطرح شد.

همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجموعه بسته پیشنهادی کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور تقدیم و بیان کرد که ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه توضیحات مربوط با شاخص های کلان اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور را توضیح داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافقات خوب این کمیسیون با معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح سیاست‌های ارزی جهت ارتقای توانمندی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

پیش از این، پورابراهیمی در نامه ای به رئیس جمهور ضمن تببین مشکلات در رابطه با پیامدهای ارزی دولت در سیاست های ارزی بانک مرکزی، پیشنهاداتی را مطرح کرده بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904206

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارزی
  • تمدید مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود